Blodspor

I dag skulle vi prøve første blodspor på lang tid, og jeg var spent. Men tenkte vel at jeg ikke stresser med det, for jeg regnet ikke med at det skulle gå så bra.

Jeg gikk først en god to timers tur i morratimene, resten av dagen gikk til med å hvile og roe seg. I femtida dro vi opp til Assev. Og der tok jeg henne ut, for å få henne roet litt ned, og at hun måtte bruke hodet litt, og bli sosialisert. Og det var suksess, hun fikk knusekost og gitt godbiter- og oppførte seg ypperlig. Hun fikk også hilse på flere dachser, og var riktig rolig og snill med en liten strihårsvalp. Hun er snill men noget vilter, noe som kan skremme litt.
Så fikk hun sitte litt i bilen og tenke litt. Ble en liten kjøretur, og så tok jeg henne ut. Sporlegger gikk med henne og hun var høy.
Fikk på sele, og langline, og satt henne på sporet. Hun gikk litt fort, og jeg måtte holde igjen- noe som ikke er lett med for kort langline(ti meter) og klissbløtt- ble glatt og vanskelig. Hun hadde også høy hodeføring, og virret noe. Etter halv sporet ble det bedre, mer snute ned, mer drag i linen og fin fin vinkel. Så ble det mer rot, før det visste seg at frøken distre hadde glemt å tisse- nå det var gjort så kom hun seg fint på sporet igjen.. helt til vi kom til en bekk, den ville hun over( ble litt lurt der) fikk fert av ett eller anna. Da fikk jeg se logrende hale og høy hodeføring- det må jeg være obs på. Da er hun helt av sporet. Fikk henne tilbake, og med glatt line, kupert terreng og elendig eier, så endte det jo med at Prima tuslet 50 meter av sporet helt selv. Jeg GLAPP hele lina……… Og når jeg så fikk tak i den igjen, så hadde vi klart å gå rett forbi sporslutt og skank….. JADA… blondis på tur. Godt bikkja skjønte ho var på bærtur, for matmor hadde ikke ide…… Her må det læring til.

Men fikk kyd fordi hun gikk bra når hun konsentrerte seg, og markerte sårleie veldig bra( det fikk faktisk med meg) Men eier må skjerpe seg…. hørt det før……..

Har fått tilbud om å gå med en mer erfaren hund, det skal jeg jommen gjøre, trenger mer trening. Og lengere langline…. det blir for kort.

Så fikk hun leke litt med Odin- det var stas. Men da var Prima faktisk sliten… SJELDEN. Så nå ligger hun å sover, og matmor har masse hun skal øve på:)

Men veldig fornøyd så langt, dette skal vi klare.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.