Lydighetskurs

Atter en gang var det kurs. Det var en grei tur opp i høstmørket. Vel fremme var vi bare tre oppmøte, golden, bc blanding og Prima. Det ble intensivt.

Vi begynte med tannvis, og det gikk tålig, ho reiste seg, og fjollet med dommer under tannvis, men det gikk veldig bra før det.

Så hadde vi lineføring, der gikk det bra, ho hang litt i begynnelsen men det tok seg opp med flere vendinger og temposkifte.

Så hadde vi fellesdekk, det gikk knall( ho la seg på skinka etter 2/3 av tiden(2min). Og hun ble liggende etter kommando når nabohunden reiste seg:) Gikk ikke inn og belønte, ho lå hele tiden.

Vi hadde også stå under marsj, og der var jeg fornøyd første gang med dobbelkommando på ståen, andre gangen uten dobbelt komamndo gjorde vi hele øvelsen om igjen da hun beveget seg. Ellers greit. Har jo lite gjennomkjøring på hele øvelsen, jeg er fremdeles ikke fornøyd med ståen, for mye bevegelse. Ble juleaften og da kom kveldens første overraskelse- ho hoppet opp bakfra på meg og jukket. Det har hun aldri gjort før….Puberten er ankommet skjønner jeg…… Og søren klype meg, hun prøvde igjen.

Vi hadde også stå under marsj, fremadmarsj og så dekk med skjult fører. Da lå hun veldig anspent den tiden jeg var vekk 15 sekunder, og ble tydelig lettet da jeg kom tilbake. Dette gjentok vi tre ganger, og det gikk greit, men men.

Vi hadde også hopp over hinder med sitt, og hopp tilbake. Jeg bare heiv meg ut i det, og det gikk forbausende bra, men føler meg som en blanding av hitler( nazi hilsen med utstrakt arm) og tysker brøling- usj. Men da har vi det å jobbe med. Prima bryr seg katta…

Vi hadde også lineføring og møtetrening, der gikk det tålig bra, ho datt ut litt.

vi prøvde metallapport, det er jo kjempegøy.

Jeg må kanskje ikke være like redd for å prøve nye ting, ho tåler jo å feiles, og tåler å gjøre feil, og tåler å gjenta ting- alle ting man ikke kunne gjøre med dalmisen. Og det sitter i ryggmargen, jeg vil legge opp treningen så jeg har kontroll og hunden lykkes hele tiden. Men det er ikke så lett å gjøre slike ting på kurs.

Ellers grei kveld, dog med en pubertal overraskelse.

Neste uke er det høstferie, så da kan vi trene litt selv- vi har mye å trene på.

KURSKVELD

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.