Feltsøk for første gang

Så var vi gærne og ble med på brukstreningen. Og det regnet, og var kaldt, så jeg pakket masse tørre klær og kakao.

Feltsøk er ca et felt på 20×20 meter(?) Og det legges ut gjenstander i hele feltet som hunden skal søke på, og ha funnet innen en viss tid.

Jeg har jo trent en enkel utgave av dette, med mindre felt og med godbiter el leker.

Prima var første ut, og jeg hadde jo ikke tenkt på gjenstand- så jeg fikk låne et halsbånd hun skulle slå på.

Figurant gikk ut med halsbånd, la det fra seg, og kom inn til midtlinja. Prima fløy ut, jobbet bra, dog i høy fart. Så måtte ho bæsje, og bæsje litt til til tross for luftings- kanskje litt mye lørdagsgodteri……

Men etter mye hjelp fant ho den, og var så fornøyd med seg selv. De to andre gangene gikk det kjempefint, ho fløy ut, jobbet fint, og kom fint inn med gjenstand. Veldig fornøyd med henne. At hun bumper publikum, og er generelt Prima er jo noe helt annet……. ooops

IMG_1689Så var det puddelvennen som skulle ut, han hadde litt pubertetsnykker, så der gikk det ikke helt strålende. Ellers var det en flink blandingshund og en dyktig bc der. Felt er gøy.

Imens regnet det fremdeles, og jeg frøys……. Og Prima frøys, så ho fikk dekken på seg. Så var det vår tur igjen.

Nytt felt, nytt sted. Ny gjenstand- en hanske. Denne ble lagt ut i venstre hjørne lengst ut. Jeg slapp henne, og hun jobbet bra, men ikke langt nok ut, jeg beveget meg fremover, og til slutt fikk jeg henne langt nok ut. Tok den og kom til meg, lekte fint med meg, og bompa alle på midtlinja…uuuups igjen. Fikk beskjed om å lære ho å sitte på midtlinja… host eh ja.

Andre utlegging, der kom det en flat på tur( vi var på et turområde). Den forsvant, og jeg slapp og først virket det som hun søkte bra, men så fikk hun flat i nesa- vips forsvant ho….. fasiken. Men kom hurtig tilbake, og fikk henne ut på nytt søk. Nå fant hun gjenstand uten hjelp- veldig fornøyd. BRA. Dog litt flaut at hun stakk ut, men det var mye å forlange av henne.

Siste økt var knall, rett ut, fant gjenstand, kom fint inn, fikk kjempebelønning og var såre fornøyd.

Tror de andre også fikk en god andreøkt- heldigvis fikk de fleste nok og ville hjem etter dette:) Det synes jeg var helt greit- fungerer ikke så godt i dårlig vær lenger..

Så slapp vi hundenen sammen, og Prima ble sluppet med Ari og en schæferhanne på 7mnd, og jeg trodde jo at det kom hun til å takle bra tøffe lille grevling. NOPE- de gutta ble for mye for ho. Det ble fresing, og tilslutt løp ho under en bil. Selv da tok jeg ikke tegninga.. dumme matmor. Men skjønte det tilslutt og hun fikk være i bilen mens gutta lekte. Så ble hun sluppet med en snill, fornuftig hannhund på 7 år, det var mye bedre sa Prima Flinke Prima.

Vel hjemme var det en våt, sliten Prima som sovnet godt i armkroken min. Matmor sovnet også- hundtrening er slitsomt!!!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.