Kurskveld:)

I går var det ny kurs kveld, og jeg kjente jeg var trøtt og sliten. Lang dag på jobb, gråværet hang tungt og jeg var altfor mett etter middag. Men jeg pakket bagen med kyllinghalser, overstekt kylling og nye leker. Jeg skulle ikke svikte Prima, jeg fikk bare skjerpe meg.

Kom ut etter en god prat i bilen med en venninne( sånt hjelper alltid:). Så fikk vi tuslet litt rundt, kjadda litt, kjadda så mye at vi kom heseblesende til kurset……..

Men vi fikk samlet oss, og fikk fokus og kontakt. Vi hadde en knall lineføring, ho var med, gikk rått og vi koste oss.

Så skulle vi ha tannvis, og jeg er like lykkelig hver gang hun sitter, HVER GANG!!! Kanskje jeg er enkel å glede, ellers er det kun at jeg vet at dette har vi jobbet med!

Vi hadde også sitt med kontakt og forstyrrelser… Kurslederen kom subbende forbi- no problem. Jeg ser deg mamma- hilsen Prima.

Dog ble det hele meget verre når det kom hoppende tennisballer forbi…….men hun ble sittende med laaaaaange øyer:)

Så kom det baller trillende forbi- funka greit. Pipete baller var helt greit.

IMG_4414

Så løste vi  opp, og hun var heit på leken i dag, og var med.

Så var det pause, Prima måtte være i bilen. Vi tobente fikk kjadda litt, og sosialisert- det er viktig!

Etter pausen hadde vi lineføring, og her virket vi ikke like godt sammen. Hun ble fort distrahert, og hadde ikke like mye futt. Hun har også begynt å gå med snuten bak mitt venstre kne- usikker på hvorfor. Men det er noe vi må jobbe med.

Så hadde vi sitt i formasjon, og lineføring mellom ekvipasjene, der var hun veldig flink.

Hun er også blitt veldig flink til å holde seg i ro mellom øvelsene, ligger stille eller sitter og kikker. Om hun er sliten eller bare avknappen som fungerer er jeg usikker på:)

Så fikk vi leika og tøysa litt, og hun er så herlig morsom. Jeg koser meg med henne.

Så skulle vi ha en og en med kommandering, og bare der kjente jeg en skjelving i knærne- tullete jeg vet.

Fikk 10 på øvelsen. Hun blir litt distrahert av dommeren, og hun satt seg opp for tidlig. Det er noe jeg må jobbe med, for en uke siden var hun treg som sirup i oppsitten.

Der morsomste var jo at når jeg ble kommandert til å gå tilbake til hunden etter å ha forlatt og snudd meg. Så ser jeg til venstre og sier: fot- og bikkja ligger 10 meter fra meg……. Nerver er noe dritt!!!!

IMG_4641

Jeg fikk også mye kyd for god kontakt oss mellom, og der så koselig å høre for den har vi jobbet med.

Ellers ble jeg spurt om hvor mye jeg har trent med henne. Og jeg ser i ettertid at jeg trener ikke så mye. Ikke i timevis hver dag.

Digresjon: det sies at hvis du skal bli best i noe( eller det aller beste du kan bli) må du min. regner med 10 000 timers trening. Vi kommer aldri til Elite:)

Men jeg trener ofte og lite. Og overalt. En lineføring på tur. En sitt og bli mens jeg er på do. Dekk og bli liggende mens jeg legger sammen klær.  Kontakt trening på bussen, ved lyskrysset mens vi venter på grønt, med mating. FVF mens vi er på tur, belønningen blir fri. Stå er ved pelstell, eller hvis jeg skal over veien, over en bro el.

Jeg trener mens jeg ser nyheter, hver gang de sier et spesielt ord skal jeg gi en kommando- den skal stillingen skal holdes til det samme ordet kommer igjen. På den måten får jeg variert tiden utenfor min kontroll. Jeg kan gjøre det samme med shaping.

Jeg forer som regel aldri. Hundene mine må jobbe for maten, nesten alltid. Det betyr ikke at jeg sulter de. Men de får søke den opp i hagen, de får iq leker, jeg trener inn maten i løpet av dagen eller tur. ( på tur går det som regel i bedre godbiter ved distraksjoner eller innkalling) Ved stille forhold, og kjedelig øvelser holder det med forkuler. På den måten blir jeg hele tiden nødt til å tenke trening.

Det er gøy å trene hund, og det er viktig å huske tre ting: Kjærlighet, humor og tålmodighet, og så en fjerde: Konsekvent.

Kos dere med å trene hund, og se det positive  og gøye i det å trene med bestevennen din. Prøv å se framstega.

Dette er like mye en huskelapp til meg selv, for jeg kan også ha dårlige dager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.