10 desember usikker?! Skrevet 11 desember.

Jeg er usikker på mye.

Usikker på om jeg skal heller skaffe meg katt, eller kosedyr fra Ikea. Gå tilbake til dalmatiner, eller skaffe meg noe annet, eller droppe alt.

For jeg var så fornøyd med Siv Svendsen kurset, fikk masse input.

og innså hvor mye vi har igjen, og det både utfordrende og frustrende. Og nå har jeg mista piffen.  I går var jeg helt klar på at jeg skulle ta et gap year/friår, og ikke konkurrere, nesten ikke trene på et år. Eller begynne med noe nytt noe som vi hadde forutsetninger for å klare, og ikke visste noe om.

For jeg snakket med noen forleden, og om jeg skulle starte i cup osv fremover. Og den personen gav meg noen tanker, noe som fikk meg til å tenke.

Hva vil jeg med konkurranse?

Det er ingen tvil om to ting: jeg er perfeksjonist, jeg liker ikke å konkurrere. Så hvorfor gjør jeg det? Når det sånn sett to ting som er nærmest umulig å kombinere?

Jeg er perfeksjonist, men en stor del av det å være perfeksjonist er det å være villig til å jobbe mye og hardt for det en vil. Og pirke detaljer, være i forkant av problemer som kan oppstå. Dette liker jeg, dette elsker jeg.

Men jeg er også veldig opptatt av en annen ting som Siv faktisk nevnte. Jeg liker å ha kontrollen, vite at det jeg gjør funker, og kommer til å funke. At jeg kan det jeg skal gjøre. At jeg føler meg komfortabel i situasjonen.

Og det er problemet ligger: for jeg mister jo kontrollen i ringen, den tar dommeren. Da er det ekstra viktig at jeg tar kontrollen over situasjonen, og kontrollen på hva vi skal. Så har vi vofsen- som også et problem/løsning. For det hevdes at dyr ikke er maskiner, de er dyr- de gjør feil.

Men i mine øyne er det de som gjør det best som gjør det lagom til best hele tiden, de er jevne, det er ikke alltid de får toppkarakter, men de får nesten aldri null heller. Hva gjør disse menneskene? Hva er deres hemmeligheter?

Jeg får høre at jeg går bare forbrede meg på null, og disk for de kommer. og det er jeg sikker på at de gjør, men jeg vil minimere sjansen for det- og hvordan gjør jeg det?

Best mulig forberedelse- jeg må øve og trene mest mulig. De små detaljene til ferdige kjeder, så er det å utfordre kjedene til å holde i alle situasjoner osv.

Jeg må også skru på det mentalte i hjernen min. Jeg har ikke konkurrert etter jeg fikk to nuller på rappen i cupen, og det gjorde noe med det mentale.

Jeg hadde en liten plan om å starte i cupen igjen. Og virkelig utfordre meg selv. Jeg skulle starte i klassen over det jeg kunne, altså kl 2 LP, og kl 3 i rally.

Tanken min bak det var:

Jeg kan ikke starte i kl 1 fordi det burde jeg kunne, og andre må få prøvd seg. ( litt kjekkas der..)

Tenk om jeg får null i noen av de øvelsene der da- det orker jeg ikke ( litt motstridene fra det ovenfor?)

Jeg kan gå en klasse over, for da har jeg sjans til å få meg noen nuller og trent på det( se her ja, kjekkas igjen..)

Men jeg kan jo ingen av øvelsene skikkelig, og da kommer jo perfeksjonisten i meg til å bli sur-for man gjør jo ikke ting hvis det ikke er godt nok( ja se der ja, der kom den tonen)

Jeg kan ikke øvelsene i kl 3, og da blir det jo disk( ja mest trolig)

Men jeg kan jo prøve å safe igjennom alle øvelsene, og bare få masse poengtrekk( det var jo forsåvidt en god ide)

Men hvis det er tunnel, og jeg mister kontrollen over henne- da blir jeg så sur( og det er jo ikke bra)

På cupen igår, så var jeg egentlig med å på kl 3. Kom opp øvde, og følte alt var bare dass. Var muggen innvendig, bikkja var heit, plutslig kunne  vi ikke ting jeg trodde vi kunne. Jeg kjente jeg ble surere og surere. Og hadde egentlig bestemt meg for å trekke oss.

Det endte med at jeg ikke gikk med Prima, Prima gjorde med en annen handler- jeg tenkte jeg skulle sjekke om Prima kunne øvelsene, for da var det meg det sto på. Nei, det var ikke bare meg det sto på, her er det mye jobb på alles part. Men da var mi der igjen- at jeg lurer på om det blir et friår. Eller er det rett og slett for gøy å trene?

For konklusjonen min er etter et rotete innlegg( omtrent som hjernen min)

Jeg elsker å trene

Jeg elsker å trene Prima

Jeg elsker å trene med andre hundefolk

Jeg elsker å se oss få ting til sammen

Jeg elsker det når vi begge bare flyter sammen i øvelser.

Jeg elsker å legge treningsplaner, og å sette de ut i livet.

Jeg elsker å gå på kurs

Jeg elsker å nå målene våre

Jeg hater å konkurrere.

There is it

Utfallet er uvisst.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.