Kjettingtrekk

Kjettingtrekk er veldig god trening for hunder. Både for styrke og utholdenhet.

Prima elsker jo å bruke seg, og dette er en kjempefin måte å trene styrke på.

Jeg begynner med lite kjetting, og øker etterhvert.

Siden Prima er vanskelig å finne en god sele til, ble det til slutt at jeg kjøpte en håndlaget og spesialtilpasset sele fra MiniPina- du finner henne på nettet og FB. Veldig fornøyd med selen.

Her ser dere mitt forsøk på å lage en slags trekkanordning. Dette var ikke godt nok, så jeg bestilte trekkpinne i tillegg- det hjalp veldig godt.

Viktig at hvis en skal trekke med hund, så ikke la hunden trekke fra bakerste trekk, det blir feil tyngdepunkt og kan føre til muskelskader og vondter for hunden.

Jeg har bare tatt karbinkroker, kjetting kjøpt på ClasOhlson og tau fra biltema. Litt gaffateip holder lenge. Det blir slitasje uansett- men dette holder lenge.

Husk også at fra festet i selen og til kjetting skal det min være 1-1,5 meter med tau el. For å få riktig trekkpunkt. Dette er veldig viktig.

Les deg opp på hva slags tyngde du skal  ha på kjetting, det kommer helt ann på hvor trent hunden din er. Det kan være lurt å begynne med 10% av hundens kroppsvekt. Så øke etterhvert. Husk at hunden skal få økt mestringsfølelse etter hver tur.

Jeg merker nå veldig godt at 3,5 til 4kg kjetting på Prima på grus i ca 30 minutter er ikke så særlig slitsomt. Denne turen hadde vi samme vekt- gikk på stier i skogen- sliten hund. Husk underlaget er viktig for hvor tungt det er å trekke.

Som dere ser her så bruker jeg også flexieline for å ha kontroll over hunden, og komme så langt bak at jeg kan gå bak hunden uten å tråkke på kjettingen. Du kan også bruke strikkline el. Ikke la hunden gå løs.

For best trening er det greiest at hunden holder et moderat til rolig tempo.

Så kjettingtrekk er kjempegøy- bare prøv. Husk at hunden skal synes det er gøy og få økt mestringsfølelse:)

 

2 kommentarer til “Kjettingtrekk”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.