Rallykurs med Ghita

Nå er det nesten en uke siden vi har vært på Ghita kurset, og jeg prøver å lage en oversikt over alt jeg trenger å jobbe med. Og det er veldig mye som skal inn på kort tid. Her må jeg virkelig legge meg i selen, og finne på kreative, gode løsninger. Her må jeg virkelig jobbe med å trene med kvalitet, at de gode øktene våre virkelig er gode.

Bilderesultat for rallyskilt

Og før kurset var jeg spent, det var veldig mye vi skulle igjennom. Og masse skilt som jeg var veldig usikker på hvordan skulle utføres. For som den perfeksjonisten jeg var så vil jeg lære det inn korrekt med en gang, og var redd for å gjøre feil.

Men Ghita var rolig, tålmodig og flink til å forklare(gang på gang)

Vi begynte med at vi ble delt inn i grupper på tre pr gruppe.

Første øvelse var: stå med ryggen til hunden, få hunden til å sitte, dekke og stå kun på kommando. Dette slet mange med, og det var uvant for mange førere. Jeg var selv spent på Prima, men ho tok det med glans- her har jeg igjen for å ha trent stimulikontroll:)

Jeg synes øvelsen er genial, her får man virkelig vist hva hunden har forstått av ordene vi sier, og om de faktisk kan utføre de kun på vokal kommando. Spennende øvelse som nok gav flere en aha- opplevelse.

Så fikk vi stasjoner med de nye skiltene, og vi skulle gå de med både venstre og høyreføring- phu det var ikke lett. Jeg slet veldig, særlig med helomvending.. det ble fullstending krøll. Jeg innså også kjapt at jeg måtte investere mye mer tid og energi i høyreføringen vår,for den var virkelig dårlig.

En av de øvelsene jeg virkelig må ha fokus på framover er: palme, hjerte og synkron… her ble det godt med krøll.

Prima var utrolig flink. Grei i buret, på hver gang hun var ute, godt førersug og arbeidsvilje hele dagen igjennom.

Neste dag ble det også mer nye skilt, vi fikk også i oppgave å lage vår egen bane- der var vi ikke særlig gode….. og de banene var jommen ikke særlig lette heller. Det ble mye knot, og rot. Fantastisk og snålt at noe så enkelt som høyreføring skal være så vanskelig..

En fin helg, mye som falt på plass, mye som må  jobbes ferdig. Var fornøyd med opplegget, vi hadde grupper hver dag, for min del kunne vi gjerne rullert på gruppene- jeg synes det er positivt med nytt blikk på hva jeg gjør. Jeg kunne også ønsket at personer hadde bedre kontroll på hundene sine- det er utrolig irriterende med løse hunder uten kontroll som kommer bort til din som er i fullt jobbfokus. Da smeller det gjerne fra Prima, ho vil faktisk ikke bli tullet med  når hun jobber.

Men alt i alt et veldig trivelig kurs, lærte masse, og fikk masse nyttig verktøy til å utvikle oss videre. Neste år blir et veldig spennende år i rallyens tegn!

Dette blir veldig nytt, spennende og littegranne skummelt.

Nå blir det regelpugging, og skiltpugging fremover!

Jeg må heller ikke glemme å trene at masse skal trenes inn i forskjellige marsjfarter/gangarter og den forbaskada høyreføringa.

Det blir mye kassetrening fremover….tjohei:)

Koss ligger dykk ann i leia frem til neste års stevnesesong???

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.