Det er mye som er Prima for tida

Særlig Prima er veldig mye Prima for tiden- litt pubertetsPrima!!!!!

Vi har nå gått tre kurs, og det går fremover, ho er virkelig flink. Ho er god å jobbe med, vil jobbe, og har mindre stress- dog litt mindre konsentrasjon- det skylder jeg på at hun er nå i en litt vanskelig alder. Ho nærmer seg 8 mnd, og det begynner å skje ting, både i kropp og sinn.

Merker at hun drar lenger fra på tur, jeg må øke belønning og ha bedre belønning- nå må jeg begynne å jobbe.
Hun har også stukket av to ganger:(
Den ene gangen på utsida huset, var noen kule unger lenger borte- sukk.

Andre gangen stakk hun like godt fra meg i skogen- hun merket nemlig at foran oss gikk en hund. Skulle bare hilse- men pokker så flaut det er! Spørs om det ikke blir langline en god stund fremover- litt hjernevasking.

Det som ikke er så Prima for tida er at Prima har funnet stemmen sin. Jeg er ikke så glad i slike stemmer jeg- så det kan gjerne være tyst på tur. Det sliter vi med. Hvis det går litt sakte, hvis hun må tisse og finner ikke akkurat stedet, hvis det er noen foran oss(særlig hvis de har gått forbi). Da slenger vi oss i båndet, hyler, piper og stresser seg opp. KJEMPETEIT!!!!

Hun var slik på kurset i går også, når vi øvde på å gå tur i rolige sansede former- det var ikke mye sanset der jeg slang veggimellom av en hylende, trekkhusky med bomull mellom øra…….

Så i dag gikk vi bysleng, og vi skulle sosialisere, trene miljø, og ingen lyd. Det gikk over all forventning. Jeg stopper hver gang det kommer lyd, og hun får ikke løpe rundt meg, øker stresset. Og jeg nekter henne å stresse seg opp. Hun får ikke gå og snuse, unntatt i korte perioder som belønning for god oppførsel. Hun skal ikke gå fot, men skal gå i slakt bånd med rolig oppførsel. Prima trenger rett og slett litt mindre frihet akkurat nå. Men hun kan fint legge seg ned og bare titte når vi stopper- så hun kan roe seg.
Tar gjerne i mot tips og råd.

På den positive siden så: er hun kjærlig og god, sover hele natten, ikke noe problem å være alene, ingen problemer med kroppshåndtering. Dog har hun litt matforsvar, lite men det jobbes med.
Så i store trekk er hun kjempe- hun er bare pubertetslus akkurat nå.

5 kommentarer til “Det er mye som er Prima for tida”

 1. Tack för kommentaren i våran blogg 🙂

  Rhiva har också dragit i kopplet, mot människor, barn och hundar. Älskar allt och alla! Jag laddade fickorna med köttbullar på promenaderna, och kastade en bit i huvudet på henne så fort hon visade “Åh, nu kommer det nån!” för att hinna bryta beteendet. När hon ätit upp den köttbullen så visade jag att jag hade fler i händerna, och så fick hon sätta sig ner och äta ur min hand medan mötet passerade. Nu går hon jättefint! Söker kontakt, för hon vet att om hon går fint så kommer det godis 🙂

  Hon kan tyvärr inte gå lös, för hon är snabb i både huvud och ben, så hon är bara lös på inhägnade områden där jag kan slappna av. Även då har jag fickorna fulla med godis, och varje gång hon söker kontakt så kastar jag iväg en godbit, fortsätter att gå, kastar en godbit igen när hon söker kontakt. Igår var hon jätteduktig när vi var i en tom hage, sprang inte alls omkring som hon brukar utan hade koll på mig och kom ofta för att få en godbit.

  Det är trist när dom är så intresserade av annat, men det gäller bara att vara envis och jobba på varje promenad så tror jag det kommer bli bra 🙂

 2. Morsom lesing. Kommer masse gamle minner om Tuvas første år opp. Hun var enda galere enn Prima. Hadde langline på henne i 8 mnd, første hund jeg har trengt det på i mitt lange hundeliv. Tuva stakk fra hun var 9 uker gammel. Var borte i et kvarter eller mere alt ettersom hvor mye gøy hun fant. Hadde hjertet i halsen mer enn en gang.

 3. Så godt å lese hva andre går gjennom. Nommin har ikke kommet inn i puberteten for fullt, men har merket antydning til det. Han har feks alltid hoppet frivillig inn i bilen. Den siste uken har det skjedd to ganger, at han har bare sett på meg med DET blikket, før han løp i motsatt retning…

  Keep posting! Det er SÅ satt pris på 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.