Herlig trening

På mandag gikk treningen ikke som planlagt. Jeg skulle jo trene, og jazze det hele opp med leking- og det endte med at lekingen ble så voldsom at jeg ble bitt til blods på henda. Da ble matmor suuuur( jepp jeg blir sur når jeg får vondt) Så da avsluttet vi, og hun fikk løpe tulling på jordet. Før det kunne hun hverken på plass, innkalling eller dekk…. så alt i alt en dårlig trening. Tydelig at hun ikke forventer trening på jordene.

På tirsdag skulle jeg jo trene rolig bli øvelser- og der fikk jeg noen fine bliøvelser i både stå,sitt og dekk- deilig. Dog var det ikke lett å stå helt stille når matmor spiste pølse rett foran nesa på enn:)

På onsdag skulle jeg trene lineføring, og det fikk jeg:) Vi har nemlig begynt på innetrening på bruksgruppen- og jeg var litt spent på koss dette skulle gå. Jeg har jo litt negative minner fra valpekurset i den hallen. En noget høy og stressa valp. Og hvilke mennesker og hunder var det som kom…

Det viste seg å være litt av hvert både raser: puddel, golden, malle, bc, dober, springer, staff. Og noen av menneskene kjente jeg jo-så det var ikke så skummelt:)

Og Prima var PRIMA- det er så deilig når det er slik. Vi hadde delt hallen i tre, og hadde ti min hver, og siden vi var seks stykker ble det ganske intensivt, men ho jobber som en helt. For en hund.

Vi trente lineføring, og ho går litt langt bak, og det rettet seg når jeg fikk tips om det og så fremover. Fikk også noen gode vendinger, og hun kunne på plass:) Hun var på, giret, men ikke stresset. Heftig og begeistret men ikke galen.

oktober høst13 009

Leken var god, hun responderte  jo heftig, men kontrollert.

Etterhvert la jeg henne i bur på bakrommet, og det var jo første gang. Men hun slapper ikke av, hun ligger jo å speider etter meg. Var litt piping, men belønnet hver gang hun lå i ro uten lyd.

Det gikk mye godbiter, men det var ny plass, helt nye hunder(eller bestevennen) rett ved siden av. Så var mye å se på, men selv om hun falt ut litt så var det utrolig bra. Kjempefornøyd.

Prima de aller første dagene 054

Snart er det ett år siden jeg hentet henne, som tida har flydd. Og som vi har kost oss.

Fikk også noen fine ligg/dekk uten at hun falt på skinka, vi sliter jo litt med det. Deilig.

Så fikk vi med hjelp en fin tannvis, jeg synes det var litt mye vrikking, men det var visst ikke så nøye. Jeg må jobbe med perfeksjonisten i meg.

autumleafes

Så på slutten fikk hun sjarmere alle- noe som helt ærlig talt så betyr det. Full galskap med øs pøs kjærlighet. Partysvensken kom ut. Og jeg ser jo å deilig det er å ha en slik hund. Ho er full av galskap og glede og treningsglede. Så hurra for meg og Prima- så herlig det er med Prima.

IMG_6123

Jeg savner deg Zebra, og takk for alt du lærte meg. Jeg er blitt bedre av å ha lært deg å kjenne. Verdens fineste dalmis.

Og det er utrolig forskjell på å trene dalmis og golden- men jeg har lært utrolig mye av prikkene i livet mitt. Blitt bedre av det. Skal prøve å skrive en blogg om forskjellene en gang, for det er stor forskjell.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.