MAT

Jeg har nå i mange år foret på vom og hundemat, jeg var kanskje blant de første som brukte det av oss vanlige hundeeiere. Jeg begynte å bruke det da jeg hadde en dalmatiner tispe som ikke var fin i pelsen, og jeg slet med lett allergi, osv. Jeg begynte med vogh og hunden ble forandret. Slikt blir det til at en holder seg til det som funker.

Forrige dalmis ble nesten kun foret rått. Så jeg hadde disse planene for gullmynten også.

Hun ble dog levert med en blanding av RC og vom oghundemat- så jeg tenkte jeg kunne bare forsette med det. Tørrforet er greit å trene med, det er greiere hvis andre skal passe hunden, og en trenger ikke fryse, kjøleskap, lettere å ha med på hytta/ferie. Og det er alltid mulig å få tak i tørrfor.

Og jeg var godt fornøyd, men merket at jeg gradvis gikk over til at mesteparten av fore til Prima ble rått. Tørrforet ble supplement og treningsfor. Det som hjalp til her var at: Prima har aldri vært veldig glad i å gnage bein, eller spise alt mulig rått- hun er litt kresen.

Etterhvert har tørrforet blitt byttet ut først med Brit, det var jeg greit fornøyd med, men fungerte ikke uten vogh. Så ble det en sekk Orijen, det likte jeg egentlig godt, jeg liker ideen med at det er mye kjøtt. Men det var veldig dyrt, og vanskelig( pr da) å få tak i. Så jeg gikk over til CarniLove, og hun har likt det, sliter med at hun fort blir matlei av tørrforet, dermed er det jo enklere å øke vogh.

I det siste med mye trening, og mye godbiter og en hund som ikke er så glad i mat i utgangspunktet ble det ikke så lett å få i nok i den lille kroppen. Så kom varmen,og da spiser ikke Prima. Så da har hun rast ned i vekt.

Og lille snuppa mi som veier 20 kg trenger ikke miste så mye før hun ser litt mager ut, og jeg vil ikke risikere å miste muskelmasse.

Hun har de dagene jeg har fått i henne mat blitt over 1 kg vogh, pluss tørrfor… det er for mye og holder ikke i lengden. Så nå har jeg gått til innkjøp av en sekk med RC 4800, så får vi håpe at hun legger på seg litt. Og at jeg kan minske litt på mengden mat som skal inn i kroppen.

Så nå har jeg ca

45 kg vogh

20kg tørrfor mest RC litt Carnilove

14 kg tørrfor Specific

Så tror jeg har nok mat for laang tid.

Hva forer du med, og er du fornøyd?

10 kommentarer til “MAT”

 1. Per i dag får Mali ProPlan og det er jeg superfornøyd med! 😀 De to siste årene har ho omtrent bare spist V&H, men ville prøve noe anna på ho nå, selv om frysen fremdeles er full:p (Av en 20 kgs blokk har jo ho mat i over 6 mnd, haha).
  Kina spiser RC. Ikke veldig fornøyd…

 2. Har prøvd det meste av tørrfòr, og blir aldri fornøyd. Så her går det i Vom og Hundmat + annet rått. Erger meg at Yoshi må ha litt tørt i kosten sin, ellers så blir han innmari tynn, håper det bare er en vekst fase. Han får eukanuba blandet i fòret.

 3. Fullfôrer på v&h på begge, noe som fungerer bra. Kjøpte inn Skyttens (19/15?) som tilleggsfôr da gubben ble tynn, og det funker veldig bra på han.

 4. Hehe du er ikke alene om å ha mye fôr for tida. Her i huset er det 60 kg v&h, 15 kg RC (vunnet), ca 6 kg spesific (vunnet) og 2×18 kg Eukanuba working and endurance :p

  Jeg syns ikke det spiller så voldsomt stor rolle hva de får av tørrfor når hovedforet er v&h, men de jeg har hatt best erfaring med er RC4800 og 4300 og High energy som høyenergifor og ProPlan med laks om de ikke trenger høyenergi 🙂 Akkurat nå går det i eukanuba, og det må jeg innrømme at er fordi jeg får det til 425 kr for 18 kg, og da er valget greit ettersom det også er ett rimelig bra fôr 🙂

  1. Hei godt å høre andre også som har mye for. Følte meg som en hamstrer her;)
   Pr nå er jeg ikke overvettes imponert over RC 4800, jeg trodde jeg kunne gå ned i formengde, men nei. Fremdeles 800-1kg vogh pluss 1 beger med RC. Det er himla mye mat hver dag. Men hun er ikke blitt tynnere da:)

    1. Litt kanskje, jeg synes ikke ribbena trengs å vises i stillstand. Greit nok i bevegelse. Og hun har plutselig begynt å gå ned i vekt etter å ha ligget stabilt veldig lenge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.