VELKONDISJONERT

I dag har jeg og Prima vært hos dyrlegen. Hos de har de en dame som driver med fysioterapi og massasje. Jeg har villet sjekke ut Prima en stund, da hun er en særdeles aktiv hund.

Jeg synes hun har vært litt stiv i ryggen, og ikke tatt steget fullt ut. Men hun er er fri i alle hjørner, og spondylosefri- så da regnet jeg med det var noe smårusk. Det er alltid greit å få sjekket det ut før det blir noe mer utav det. .

Før vi kom inn så veide jeg Prima, hun veide 22, 8kg!!! Det er mye, og hun har gått opp i vekt siden i sommer, ca to kg på fire mnd. HJELP.

Men jeg mener selv at hun er slank, og det mente både dyrelegen og massøren- så da tenker jeg det er muskler.

Prima sto på gulvet, og fikk slikke på en leverposteitube mens M jobbet med henne. Det førte til at Prima sto stille, M fikk gjort jobben sin uten å bli rundslikket hele tiden. Hun ble så ivrig at hun slikket seg til blods på tunga……

M fant en litt stiv høyreskulder og litt stiv venstre hofte. Det kunne samsvare med at hun har fått seg en trøkk en eller annen gang.

Hun går jo også skeivt når hun trekker…

Hun var også pittelitt stiv i ryggen rett bak skulderbladene. Men hun fikk myknet opp, og gått over hele Prima- og resten så fint ut.

Hun var også imponert over hvor i god fysikk hun var i, og var fornøyd med at hun blir brukt så aktivt og variert. Hun får jo tur i skogen, tur i strikkline, sykling, bading, feltsøk, kløving, spor, osv.

Hun sa også at det var sjelden hun møtte hunder som var så godt muskulert i ryggen- veldig gøy å høre.

Hun mente også det var derfor hun så litt bulky ut, hun har rett og slett ikke så innsvingt midje pga store ryggmuskler- og jeg har jeg jo stusset på at hun ser feit ut. Godt å vite.

Så jeg skulle bare forsette som jeg gjorde. Ta litt mer turer i høyt terreng i rolig tempo, og gjerne mer skulderaksjon.

Deilig å vite at gullmynten er i form.

Som belønning kjøpte vi skinnsele til oss, nesten umulig å finne gode fine skinnseler.

Hvor mye mosjonerer du hunden? Og hva slags mosjon?

 

 

3 kommentarer til “VELKONDISJONERT”

 1. Hundene får nok greit igjennom vår/sommer, men litt dårligere på å få gjennomtrent de på vinteren. Skal være flinkere til å tenke balansetrening denne vinteren 😀 Ellers så gjør vi nok mye av det samme bortsett fra sykling og ikke så mye kløving dessverre. Men kløv kan jeg sikkert satse på mer i vinter? Hva slags vinteraktiviteter har du med hundene? 🙂 Blir litt mindre ulendt terreng som er så hærlig vår/sommer/høst!
  Følger alltid med på det du skriver selv om jeg ikke kommenterer så mye. Artig å følge dere!

  1. Tusen takk, veldig koselig at du er innom her og leser.
   På vinteren prøver jeg å gå mye turer, særlig i snø- da er truger genialt. Jeg kan også la henne trekke kjetting. Kløver litt da også, men ser det veldig ann ang snømengde osv.
   Jeg er lite flink på ski, så hun får desverre ikke trekke meg på ski, men har kjørt litt spark med henne- vær dog også på at det fort kan bli skader av det.
   Det blir også innetrening med balanseball osv.
   Kos deg videre med dine:)

 2. Her blir hundene brukt til jakt om høsten og litt vintertrening (dvs løpe på fjellet på jakt etter ryper, utenfor skisporet). Når det ikke er båndtvang går vi mest i skogen hvor de kan løpe løse. Når det er båndtvang blir det mest båndtur og sykkel. Synes også det er morsomt å snørekjøre på vintern, så håper det blir bra snø/skisesong i år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.