Feltsøk

Det er veldig lenge siden vi har trent felt også. Bruks går lissom litt bort i alt det andre som skal trenes på. Så vi trener spor og felt litt mer bare for gøy. Men at det skal være gøy, og en adspredelse fra det vi vanligvis holder på med.

Men selv om det er gøy, så kan vi ikke ta helt av. Jeg forventer fremdeles at hun klarer å gå i slak lenke frem til der vi skal gå felt. Pga to ting:

Det kan være glatt, våt, leirete underlag, og jeg får ofte vondt i kroppen når ho drar sånn.

Det stresser henne opp, og hun blir ikke rolig til vi skal gjøre jobben.

Jeg vil ha en rolig hund som ser på feltet før jeg sender

Jeg vil ikke ha lyd

Når hun kommer inn med gjenstand, skal hun gå rett i lek- men leken skal være fin. Hun skal etter belønning holdes seg rundt meg, og ikke stikke ut i feltet uten lov.

Så i dag dro vi til et sted jeg faktisk har vært for mange år siden, var gøy å se det igjen. Det kan jo bli et gøyalt turterreng, og et fint sporterreng:)

Hun fikk fire felt. Av to puljer.

Hun hadde lek og påvisning på alle siden det var så lenge siden.

Hun gjør det hun ofte gjør, løper mye, og sjekker ut terrenget, men finner så gjenstanden og kommer rett inn. Rett i fin lek.

Så veldig fornøyd med de fire slagene. Veldig gøy å gjøre noe helt annet iblant. Deilig å se en hund som bruker nesa og kroppen. Veldig fin dag, og gøy med noen å trene med.

Men det finnes så mange måter å ta å lære inn ting på. En må nesten bare plukke det som fungerer for din hund, og hvertfall  for oss som bare har det for gøy.

Men det er jo en korridor, tråkk korridoren, så er det noen som er veldig på å tråkke godt i utkanten av feltet, andre synes ikke det er viktig.

Noen synes det er viktig å ha samme plassering på gjenstand for alle hunder, andre legger det litt i hytt og pine etter hver hund.

Noen er veldig på påvirkning, andre vil helst ha et minimun.

Det er forskjellige måter å sende på, ta imot. Rett og slett en mengde måter å gjøre ting på. Og nå har jeg prøvd litt forskjellig, og Prima tar det meste- tar bare lengre tid med søket.

Men som sagt det er veldig stas, og Prima elsker det. Er så deilig å gjøre noe som hunden synes er så utrolig gøy.  Og er det noe vi kan dra fra oss til dette til  feks lydigheten?

Da har jeg noe å gruble på i sommer:)

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.