Prima tar bladet fra poten

Prima her

På tiden jeg får fortalt litt i denne bloggen, hele greia handler jo mer eller mindre om meg:)

Jeg vil fortelle litt om meg selv(særdeles viktig), vennene mine, og hva jeg driver med.

Først det viktigste: MEG

Jeg er en aktiv, blid, livlig og fantastisk herlig golden. Når du ser bildet av meg, så vil du kanskje stusse litt for jeg har så herlig farge. Jeg er en gylden golden, og jeg er litt spesiell- jeg er nemlig en slags variant av golden. Andre golden er ofte større enn meg, både i kropp og pels, pelsen er gjerne også mer kremfarget eller fløtefarget.

Jeg er gylden, veier omtrent 20 kg, og er mindre og mer høybent enn de mer vanlige goldene vi ser. Jeg er nemlig hva de kaller en jaktgolden.

Det var visst slik goldener så ut i skikkelig gamle dager, før det ble viktigere med hvordan vi så ut, en hvordan vi klarte arbeide vårt. Så siden mennesker ikke er så gode på å bli enige, så ble jommen rasen vår delt i to.

Men i hjerte og sinn er jeg en golden. Snill, menneskekjær, kjælen, vil være med overalt, elsker å jobbe, elsker vann, og har et hjerte av gull. Det er bare det at alt dette gjøres i superfart:) Jeg har liksom mer energi og lyst til alt mulig. Noen sier jeg er en lykkepille med ADHD:)

Men sånn ser jeg hvertfall ut

img_0549

Som dere ser så elsker jeg å være i vann, og apportere. Jeg elsker å få gjøre noe. Masse å gjøre. Få brukt meg både i kropp og sinn når sant skal sies. Jeg kan godt ligge å sove på sofan, senga eller i armkroken, bare se her:

1459191_10153610291130174_1576079088_n

Men som sagt er jeg lykkeligst når jeg får noe å gjøre. Hvis ikke kan jeg bli litt kreativ….(hviske noe om et hull i veggen). Så vi passer ikke til en tur rundt kvartalet, og litt lek i hagen- vi må og vil ha mer. Vi som rase vil brukes- masse. Så derfor passer vi nok ikke inn i alle hjem. For jeg er så mye mer enn bare et vakkert ytre, med fin farge.

Men vil du ha en treningskamerat og konkurransehund er jeg tilnærmet perfekt.

Vi er lettlærte, ivrige, og villig til å være med på det meste.

Jeg kan visstnok også være litt armer og bein, og har et problem at jeg synes at det er så gøy at det koker helt over for meg. Men med trening hjelper alt.

Jeg elsker å arbeide, nesten samma hva. Bare jeg får være sammen med mennesket mitt og gjøre noe sammen.

Det være seg, skiturer, sykleturer, lange turer i skog og mark(særlig med bestevenner), bading, kløvturer og masse mer.

IMG_1252

Jeg elsker å få brukt kroppen. Men jeg elsker også å bruke hode, og å lære noe nytt. Selv har jeg snust på blodspor, vanlig spor, felt og smeller. Og jeg har sammen med mennesket mitt klart å konkurrere- bare se her:

IMG_0338

Det går mest i noe som heter Rally og lydighet. Begge deler er kjempegøy, og det er jo gøy å få mennesket sitt så flink at en vinner premier:)

IMG_4881

Jeg glemte helt å si en ting:

Jeg elsker å leke med mennesket mitt, det er den beste måten å lære de noe som helst. Og så er det godt med en armkrok når vi bare skal kose oss litt.

Det var litt fra meg, neste gang skal jeg fortelle mer om livet mitt -men snart skal jeg på tur med bestevennen min Emil.

Snakkes- hilsen Prima

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.