Fysisk helse

Nå som jeg ligger syk på syvende dagen på rad, merkes det godt at kroppen ikke fungerer som jeg ønsker. Da merker jeg også at jeg blir mer daff, og mer sur i gemyttet.

Det blir jo også mindre mosjon på Prima når jeg er syk, selv om jeg har hatt litt hjelp til lufting. Men det merkes når man har en hund som er vant til over 1 time pr dag i ren mosjon. Men hun har vært utrolig flink, litt masete. Så det har blitt mye små treningsrunder, og mye mentalt trening. Og det fungerer godt å trene det lille mynthode- da blir hun sliten. Jeg har også tatt bruk fitpaws. Da får en trent både hode og kjernemuskulatur.

Kjernemuskulatur er svært viktig, det hindrer sykdommer og skader i ledd og sener.

Jeg synes at Prima har litt stive bevegelser, og litt skeivt bevegelsmønster så jeg vurderer å ta en massasjetime å få gått skikkelig over ho. Hun hadde litt rusk i fjor, og med en så aktiv hund må en regne med litt rusk. Det viktige er at en er obs på det.

Framover blir det mye fysisk trening, jeg vil han en sunn, godt bevegelig hund.

Når jeg ser disse spannene her som går 20 mil på et døgn, så blir plutslig 1 time hver dag litt lite. Jeg har ingen planer om å få så sprek hund altså:)

Men jeg er jo aktiv om våren med sykling, mye bading, litt dummytrening osv. Og så trenger matmor også å få litt bedre helse og form- da er det jo greit å ta den med bikkja:)

Så da blir det rolig opptrening frem til hardere bruk frem til våren. Nå har vi jo heldigvis fått masse snø- og da får en masse gratis mosjon med tjo og hei i snøen. Prima elsker å base i snøen, og bruker hele kroppen på å bare base i snøen. Bare pass på at en varmer godt opp og ned.

Jeg skal også bruke tredemøllen fremover, den er genial for å få trent kondis under veldig kontrollerte former.

Når båndtvangen kommer skal jeg også bruke mer kløv, som er veldig bra for å bygge muskler.

Jeg kjenner at jeg gleder meg til å bli frisk, til å kunne være ute å kjenne at en lever, og får brukt seg litt.

Har du gode tips til opptreninga eller trening av  hund.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.