Tanker rundt stress

Jeg har opplevd stress, antar de fleste har det.

En har det kortvarige stresset som kan gi økt oppmerksomhet og fokus, kjappere reaksjonstid, føler en mer på osv. Dette er jo kjempebra i feks konkurranser, eller når en trenger å sette inne et ekstra gir.

Det som kan skje når en stresser, særlig over lang tid er at det blir negativt: du stresser så mye at kroppen tæres, du sover dårligere, du blir ustabil i humøret, du blir slapp men rastløs, du kan glemme ting, du kan være impulsiv, eller være for treg.

Stress over lang tid, kan være skadelig for kroppen din. Den går i høygir hele tiden, og  får ikke slappet av. Den klarer ikke å kvitte seg med stresset på en fin måte, og du går kronisk rundt og er stresset.

Men stress over kort tid kan også gjøre rare ting. Hvor mange av dere har ikke på konkurransedagen våknet etter en natt med litt lite god søvn? Maten smaker ikke så godt når det er rene sommerfugl tornado i magen din? De hersens nøklene er kanskje forsvunnet igjen, og hva med Id papirer og pass til bikkja? Og PM?

Du skjærer deg i fingeren når du kutter godbiter, bikkja går alltid i veien akkurat da, været er sikkert ikke som du vil ha det. Og har du nå fullstendig kontroll, og føler deg ovenpå ang øvelsene dere skal konkurrere i?

Dere kommer til stevneplassen, og det kryr av folk, hunder overalt. Stresset øker igjen. Parkeringsplass, finne en plass å sette seg, varme opp, hvordan ligger en ann i løypa, hvem andre er her? osv..

Jeg sliter med stress på stevnedager, jeg sliter såpass med nerver at jeg kan  nesten stoppe opp og bli helt passiv- bare nekte å ta ting innover meg. Eller jeg tar alt innover meg. Der er det en bie, åh det lukter pølser, knitrende jakker, bjeffende bikkjer, ringbånd som blafrer, føler meg helt overveldet.

Jeg blir også mer fokusert, dog ikke alltid på det positive, og det jeg faktisk skal gjøre. Jeg har opplevd å gå i ringen, og ha så nerver og stress at jeg faktisk ikke husker høyre/venstre.Eller hvordan en øvelse utføres. Når jeg kommer ut av ringen, husker jeg nesten aldri hvordan jeg gjorde det der inne- det er litt som et sort hull. Jeg er sliten mentalt av alt stress og nerver som jeg har hatt hele dagen, og er jeg uheldig kanskje en uke før.

Hvis jeg har det sånn- hvordan tror dere hunder opplever stress?

Veldig likt!

Kanskje hunden min ikke var ulydig i ringen, kanskje den bare var så stresset at den rett og slett glemte?

Eller er det bare en unnskyldning for at hunden min ikke kan øvelsen godt nok?

Hva mener dere? Kan stress hos hund føre til at slike opplevelser?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.