Telemarkskanalen

Hele turen tar ca 10 timer, og koster rundt 1000,- hvis du tar hele turen. Noe som anbefales. Dette er trolig noe du bare gjør en gang i livet.

Turen går i naturskjønne omgivelser, og selv om noen av strekkene er lange, særlig de store vannene helt til slutt på turen- er det noe helt magisk å oppleve.

 

Denne slusen var automatisk, alle de andre var manuelle. Og det var fantastisk å både se og  oppleve kreftene i slusene.

Den delen av kanalen med mest sluser, var også den mest populære. Men det sto folk langs hver sluse, fotografere og vinket. Veldig koselig.

Slusene var et vakkert stykke arbeid.

Var veldig mange koselig, lyshårede unge jenter som betjente slusene:) For en sommerjobb!

Midtveis på turen kunne en gå av båten, og ta en spasertur til neste sluse på ca 20 minutter. Da får en sjansen til å strekke på beina, og hvis en har hund med la den gjøre fra seg. Det var ingen hunder på båten når vi var med, og det er en lang tur- derfor valgte jeg å la Prima være hos passere.

Her er vi kommet frem etter spaserturen,og ser Victoria komme oppover slusene.

Når vi var ferdig med slusene som var ca i 14 tida, dro vi innendørs og spiste en god buffe. Det var også masse annet enn kunne spise og drikke på den lange turen.

Det var en nydelig dag, men vi var veldig glad vi hadde med oss vindjakker, og fikk låne pledd ombord i båten- for det var en kald opplevelse. Særlig i morratimene var det kaldt med vinden.

Ett av de mange store vannene, med mektig natur vi møtte på denne turen.

Denne broen er den siste i sitt slag i Norge, og vi kjørte igjennom den to ganger frem og tilbake til Kvitseid.

Turen var verdt prisen, og vi du gjøre den skikkelig luksuriøs kan du overnatte på Dalen hotell, og ta buss eller kanalbåt tilbake til Skien.

Dette var en mektig, fantastisk og utrolig flott opplevelse.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.