Barbere eller ei??

Jeg har i alle år, vært litt negativ og tvilende til å barbere hunden om sommeren, særlig hvis du ikke har puddel el.

Men nå har jeg jo fått en seniorhund, og hun har aldri tålt varmen- den har alltid vært et problem. Hun blir slapp, mister matlyst og piffen. Som senior har hun også fått mye dårlige pels enn hun hadde som ung.

Hun er ferdig som utstillingshund(hahaha), og jeg bryr meg lite om hvordan hun ser ut. Bare at hun har det bra.

Jeg fikk masse svar på et innlegg om jeg skulle barbere eller ei. Veldig delte, noen var veldig for og hadde bare positive ting å si- andre ble nesten sinte, og mente jeg ødela hundens pels. Jeg veide for imot, jeg leste meg opp på emne.

Her er slik hun så ut i pinsa, slik ser hun ut nå

Synes ho ble fin jeg, det var jo ulike meninger om det også:)

Men jeg fant jo noen kuler jeg ikke hadde sett, så var glad jeg hadde barbert. Så når jeg dro til dyrlegen for å ta catrophen sprøyta, så fikk vi sjekket opp kulene også.

Jeg vet jo at denne alderen og eldre så kommer det litt av hvert på en golden, så greit å få sjekket det ut. Heldigvis var det bare fettkuler. Og hun var innbilt….. jada- det er også blitt verre med årene:)

Hva Prima sa om den nye sveisen, vet ikke om ho likte den eller mislikte den. Men ho elsket å miste pelsen. Plutslig så hadde jeg en leken, rampete unghund. Herregud for en forskjell, nå angrer jeg på at jeg ikke har gjort det før:)

og hun elsker fremdeles å bade. Og hun har lært Nim å svømme, flinke nakenfisen min.

Så alt i alt er jeg kjempefornøyd med å barbere henne. Hun må bruke solkrem, for å ikke bli solbrent. Et godt tips: ikke la deg lure til å bruke solkrem til hunder- det er KJEMPEDYRT, bruk heller solkrem for barn- og smør ofte. Man kan jo også la være å barbere så nærme huden som jeg gjorde, det gjør jeg nok til neste gang. Flåtten er lett å få øye på, det er også skraper og skrammer:)

Alt i alt så funker barbering topp her, men det er helt opp til hva DU vil gjøre:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.