Målsetning, og hvordan jeg vil komme dit.

Hovedmålet for Prima( og meg) innen 2015- er at hun er en grei hund, med god hverdagslydighet, har masse turer og opplevelser sammen. Dette går fint fremover.

Denne bloggen skal omhandle de andre målene jeg har eller har lyst til å nå.

Mål jeg har lyst til å prøve å nå er:

At vi lærer oss blodspor, og blir gode på det( under forutsetning at det er noe vi trives med)

Bruks: er noe jeg har veldig lyst til, men jeg tror jeg skal drøye til 2015- kanskje:)

Agility: her må jeg vente til vofsen er over ett år, så får vi se- antar at dette blir for hobby og gøy å regne

Rally lydighet ser veldig gøy ut, og er en fin B-plan hvis vi ikke takler lydigheten.
Jakt: dette skal jeg prøve, vet ingenting om det. Hvis vi liker det, kan det være det kommer to fører inn her.

Lydighet:
Følgende mål er hovedmål: Vi skal ha inne hele program 1, og vi skal være startklare innen 2015.
Kjenner det kiler i magen når jeg skriver dette. Fordi jeg sliter så med stress og nervøsitet på konkurranser, så dette blir en stor bøyg for meg, tviler på at dette blir et problem for Prima- det er meg det går på.
Mange vil nok si at dette var da svært langsiktig, og tregt.
Siden jeg selv er såpass nervøs, vil jeg at hunden min skal være overtrent og overklar før vi prøver oss i konkurranse. Jeg har ikke konkurrert på over ti år- skumle greier.
 photo Arilekjandivtur181_zps4510ee17.jpg
Så får vi se derfra hvordan det går, og hvordan vi likte det.

Hvordan kan jeg nå målene mine:
Jeg må lære inn alle kl 1 øvelsene, og det skal gjøres med moro, gøy og positive metoder. DETTE ER VIKTIG!!
Det skal være gøy å trene.

Jeg må også jobbe med meg selv, for å dempe nervøsitet osv, og bli en like god fører under konkurranse som i trening. Må også jobbe med hvordan vi som team skal være på konkurranse, både før, under og i mellom konkurransene.

Så et av delmålene min er:
Få en god, og fin attityde under konkurranse OG trening. Dette gjelder altså å få trykket på de rette knappene, og unngå at det koker over både hos to og firbente.

Hvordan kan dette målet nås: Dette har jeg skrevet noe om allerede, men skal lage en egen blogg om akkurat dette og mine tanker rundt det hele.

Delmål 2:
Lære inn alle øvelsene som jeg vil ha dem, med mine metoder og trene de så de sitter og er skuddsikre uansett situasjon. Begynne på bunn, lage gode momenter før jeg kjeder. Kommer tilbake til dette også.

Delmål3:
Hvordan kan jeg forbedre meg som trener, både fysisk og psykisk- dette er en viktig nøkkel i det hele.

Så vi har mål, delmål, intensjon, inspirasjon og lysten- tror dette kan bli bra jeg:)
 photo Arilekjandivtur179_zpseb01c026.jpg
Vakre slampen min på snart fem mnd.

Jeg skal også bli flinkere til å følge en plan. Da blir det mer orden i sakene, og jeg får se forbedring/forverring fra gang til gang.
 photo Arilekjandivtur169_zps4a424d16.jpg

Det sies at for å bli utrolig dyktig i noe må en trene minst 10 000 timer.

 photo Arilekjandivtur163_zps23aa51f2.jpg
Framtida er full av skinnende muligheter for oss to- Carpe Diem

 photo Arilekjandivtur142_zps36fd761d.jpg

Jeg gleder meg til året vi skal igjennom.

 photo Arilekjandivtur102_zpsabfab088.jpg

7 kommentarer til “Målsetning, og hvordan jeg vil komme dit.”

 1. Husk at det kommer nye lydighetsklasser 1.januar 2015 😉 så er greit å rette nesa mot det nye programmet, er ikke store forskjeller men litt forskjellige øvelser kommer på andre tidspunkt osv. Ellers altså, stå på 😀 også må jeg si at du kan fint begynne med agility med valp, men da uten pinner, trene handling og grunntrening 😀

  1. Oi takk for at du sa ifra, det hadde jeg helt glemt.
   Og du har helt rett ang grunntrening på agility, godt poeng. PS: koselig at du stakk innom.

 2. Høres bra ut. Dere klarer det helt sikkert.
  Jeg var også nevøs i konkurranser til jeg var på kurs med en lydighetsdommer. Han kom med en fint innspill, hvor mange tror du ser på deg når du er i ringen. Sprør etter at du er ferdig sa han og du vil oppdage at bare dine treningskamerater ser på deg. Alle andre er enten opptatt med å fortelle venner hvordan det har gått eller de er opptatte med å forberede seg på å gå. Så sant, så sant faktisk. Hjalp meg veldig.

  1. Det er helt sant, og jeg har konkurrert før, men da var jeg kvalm i dager før, spydde og grein. Var grusomt. Og klarte ikke glede meg i det hele tatt, dette merket jo bikkja. På utstilling bryr jeg meg ikke, er ikke jeg som skal dømmes er bikkja.

 3. Nydelige bilder! Og fine planer 🙂 Dette får dere til, det er bare å ta det rolig. Mitt beste tips er å få inn en god sosial belønning (at dere feks løper sammen og hun får hoppe). Det er selvfølgelig veldig bra for hunden og konkurransen, men jeg (som trodde jeg skulle dævve da vi debuterte) oppdaga at den sosiale belønninga gjorde at JEG ikke skjønte at vi var på konkurranse 😛 Hjalp også at jeg ikke hadde noen tro på at det skulle gå greit, så jeg var der bare for å “øve” og for å vise Scala at det er gøy i en konkurransesetting. Så jeg bare jobba med hunden min. Men så er jeg heldigvis litt teit, da 😀

  1. Du får kanskje ikke 10 i helhet hvis hunden din går bananas mellom øvelsene, men jeg har bestemt meg for å tenke at det ikke er så farlig, så lenge hunden min har det gøy. Ingen helhetskarakter i elite 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.