Aktivisering av Prima

Det er et hett tema for tiden. Jeg har nemlig ligget syk i to uker, og min strålende pelsklatt har  lidd under dette. For det er ingen tvil om at å ligge stille er kjedelig.

Jeg har merket to ting veldig godt i det siste med Prima. Hun har blitt mye roligere inne. Og retriever genet med å holde seg i ro, når eier er i ro- har slått inn. For ligger jeg i sofan, så legger hun seg ned. Enten hun har fått to timers tur den dagen eller ikke fått mosjon på to dager.

Veldig greit, og skummelt på samme tid. Og her tror jeg det ligger mye misforståelse bak, og dermed fører til mange dvaske, overvektige goldens.

For det er lett å tro at hunden er fornøyd når den ligger i ro- det betyr ikke at den er det.

Har møtt flere som har goldens( og her snakker jeg primært om kremfargede) og de sier at hunden vil ikke ha mer mosjon, for inne så ligger den bare å sover og er helt rolig. Den fungere fint med 20 min pr dag. Den er så rolig og snill sier de fleste. Og jeg ser en overvektig hund som er blitt pasifisert.

For med en gang jeg setter igang noe med Prima, så er hun helt med, og vil vil og vil litt til.  Så siden jeg ikke har klart å gi henne alt det hun skal ha fysisk, så prøver jeg så godt jeg kan med litt mentalt.

Så all tørrmaten blir gjemt rundt om i huset, eller oppi pappesker, inni skap som står på gløtt osv. Jeg har også shapet en del, og det tar på en liten propell som Prima. Jeg har også trent balanse med baller, osv- det synes Prima er så gøy at det nesten går galt. Og jeg får trent de små musklene som ikke er så lett å få trent til vanlig. Jeg har jo også smeller utstyr, men der har jeg vært kjempedårlig til å trene, noe som bare er tull fra min side.

Jeg har også trent låste forbein versus låste bakbein- har ikke bestemt meg ennå.

Ellers har jeg meldt meg på kurs ett nytt sted, så får vi se koss det bærer av.

Nå har snøen gått også, så jeg vurderer å trene mer blodspor.  Det er noe som jeg liker, og jeg vet at dette kan hun.

Så nå som jeg  er på bedringens vei skal jeg ut å lufte dyret mitt. Jeg elsker å se henne bevege seg i terrenget, det er vakkert.

Og her forleden fikk jeg positiv overraskelse. Vi var i skogen, og jeg hører noen bak meg, og rett bak meg står det en svær bullehund, helt stiv kroppen, ragg fra nakke til rompe. (siden en av mine dalmatinere, ble skadet og endte med avliving av en amstaff- er jeg faktisk redd for slike hunder) Så jeg tok tak i Prima, og ropte på eier. Eier svarte tilbake at hunden ikke hørte på ho, men den ville ikke gjøre noe( nølende stemme) Ble ikke beroliget. Plutselig ser jeg eier, og i det samme gjør hunden et byks forover, stiv i kroppen. Eier sier: bare slipp din. Jeg: Min er unghund, og jeg vil ikke ha et dårlig møte. Hunden står nå og snuser på Prima, og begynt å logre. Eier: tydelig avslappet- da er det ingen fare!!!! Han liker valper. Nå logrer hunden heftig og lekebukker. Jeg slipper Prima, og de går rett i lek….

Selv når Prima grevler- så bare bøyer hunden av. Og det hele blir en fin opplevelse.

6 kommentarer til “Aktivisering av Prima”

  1. Er så irriterende når slike folk har hunden sin løs… altså, noen ganger skjer jo bare slike møter, jeg har vært i den enden der min hund har vært den “truende part”, så jeg har forståelse for at shit happens, men er ikke noe gøy likevel. Men bra det endte i noe positivt! Det har jeg og opplevd endel i det siste, løse hannhunder som har kommet bort til Casper… også har det endt i lekestillinger og lavere haler. Sinnsykt deilig følelse når hunden oppfører seg bra altså 😀

    1. Det er så deilig når det er positivt, men så ekkelt når det blir så negativt. Men generelt kunne folk hatt bedre kontroll på hundene sine.

  2. Du ble ikke beroliget nei, det forstår jeg godt! Løs hund som ikke hører på eier, ikke noe for meg! Lurer på hva som hadde skjedd hvis den traff Guro for hun er verken rolig eller underdanig. Jeg hadde nok prøvd meg på “Gå hjem!” uten å lykkes antagelig midt i skogen. Så bra at det ble en fin opplevelse. Du var modig, synes jeg.

  3. Du skriver om retrievergenet. Dette har jeg ikke hørt om. Guro har retriever også i seg og dette forklarer kanskje hvorfor hun, min ville jente, alltid har lagt seg rolig ned der jeg er under rolige gjøremål som å jobbe på pcen.

    1. Det er bare noe jeg kaller det. Men det ligger jo i retrievere å være i ro, så lenge eieren er i ro. Det er en stor del av jakten, og det er svært viktig at de holder seg i ro, for å ikke skremme viltet, eller bli skutt ved uhell.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.