Mosjon

IMG_4533

Prima er en hund med høyt aktivitetsnivå, ingen tvil om det. Men nå er hun blitt så gammel, at jeg trygt kan finne på å gi henne en real hviledag, hvor ingenting skjer. Hun får fire små lufteturer pr dag, ala 10 min. Og resten av dagen skjer ingenting. Hun har godt av å lære seg at noen dager skjer det ingenting. At en bare er i ro. Tror det er godt for Prima også å få kjørt seg ned litt. Roe fluehue og stresskroppen.

IMG_2761

Det er sjeldent Prima har slike dager. Særlig i det siste har det skjedd mye hver uke. Det har skjedd så mye av trening o.l at det faktisk har gått litt  utover det fysiske treningen. Det har blitt mindre turer. Det har jeg tatt igjen med mer intensive økter som sykling og svømming- og i denne varmen klager ikke Prima på svømming. Eller Prima klager aldri på svømming:)

Leste en bok her forleden, og selv jeg ble paff over hva forfatteren mente hva en grei aktivisering for en familiehund, se her:

Dette er utdrag fra hva hun mener en voksen hund skal ha pr dag:

1,5 time kjapp tur.

Sykling i min 6 km til 12 km

Lydighetstrening eller sportrening i 30 min

Skal like å se den vanlige familiehunden i Norge som får dette hver dag. Tilogmed Prima får ikke så mye hver dag.

10424980_10154865905770174_2494259562953058364_n

Vi kan ta denne uken feks så får dere et lite innblikk i hva Prima får sånn ca hver uke.

Mandag: 7km sykkeltur, luftetur på 15 min, lydighetstrening i ca 1 time el mer.

Tirsdag: Tur med annen hund med svømming ca 2,5 time. Luftetur på kvelden.

Onsdag: 11km sykkeltur inkl svømming. Biltur på kvelden, sosial med på grillfest, liten luftetur på kvelden

Torsdag: Rolig tur på ca 1,5 time med godbitsøk, lydighetstrening på kvelden ca 1 time.

Fredag: Tur på 6km innlagt intervallsvømming. Sportrening i ca 1 time( av og på). Luftetur på kvelden.

Lørdag: 9kms tur inkl bytur med besøk på posten, dyrebutikken, biblio og politiet. Godbitsøk i hagen.

Søndag: Hviledag!!!

Hvor mye mosjon får deres hunder pr dag?

4 kommentarer til “Mosjon”

 1. Jeg synes det er SÅ interessant med aktivisering og se hvor mye/hva andre gjør – ekstra gøy at du skrev opp en hel uke! Dette med hviledager er også noe jeg har ca ukentlig, synes det er superviktig å ha hunder som tåler en rolig dag uten å gå på veggen. Mali har fått det inn helt fra ho var valp, så ho finner seg i ALT. Jeg er sikker på at ho kunne ligget på sofaen i en uke, med kun tisseturer som “aktivisering”, men det er heldigvis ikke tilfelle da;)

  Det er veldig vanskelig å si hvor mye mine får hver dag, for det varierer litt og Kina er et spesielt tilfelle. Ho ble solgt da ho var 5,5 uker gammel til en eier som aldri har hørt om sosialisering og som heller ikke har aktivisert ho eller lært ho grunnleggende (verken lydighet eller oppførsel), så for ho er det MYE fokus på å lære å være rolig, innarbeide rutiner, skape gode vaner og lære ho å mestre livet, rett og slett. Ho får gjerne en kong, litt burtrening/klikkertrening på stuegulvet og tre tisseturer á 5-10 min. I tillegg er det gjerne noe trening på atferd, godbitsøk (søker ho i underkant av 10 min er ho heeelt ferdig) eller en tur sammen med Mali. Og turer er det i alle fall annenhver dag.

  En typisk dag for Mali består gjerne av noen korte treningsøkter på stuegulvet, tre tisseturer og en større aktivitet, som gjerne er lydighetstrening, kickbike eller tur. Godbitsøk og søksøvelser er også ganske ofte en del av dagen, men i forholdsvis korte økter da. Og så er de eksperter på å snike inn lekeøkter i ny og ne, disse hundene mine, så da blir det naturlig nok litt av det også.

  I minutter? Ha’kke peiling! Nå skrev jeg visst generelt om aktivisering også, og ikke kun mosjon, woups. Ble litt revet med, kan man si…:p Jeg skal føre opp uka som kommer 😉

 2. Spennende/ gøy tema! Jeg har ikke noe fast egentlig. Men hviledag er viktig!

  Nå om sommeren er det så varmt at både jeg og Nero sliter litt. Men jeg har sånn perioder der jeg er helt treningsdilla! Det er det eneste jeg tenker på 😛 Trene, pause, trene, pause, tur, pause, trene. Men det er i mine ekstreme tider 😉 Eller så har jeg fokus på at han skal vere i fysisk aktivitet minst en gang om dagen + at han skal få bruke hodet! Ellers så er jeg ikke sånn at den dagen gjør vi det og det. Trener når jeg ønsker på det jeg har lyst til og det funker for både meg og Nero 🙂

  Men veldig gøy å lese hva andre gjør! Digger at du legger mye fokus på svømming, det er viktig og noe jeg også kunne ha gjort mer av! 😀

  1. Når jeg hadde dalmatiner, hadde jeg ikke like fokus på svømming, så det kommer nok litt på rasen her også:) Og det er faktisk deilig med en hviledag, og Prima setter faktisk pris på det, særlig nå som det er ganske hektisk ellers. Og varmen tar jo knekken på den lille hårete frøkna. Da er bading gull verdt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.