Tredemølle

 

Her prøver Prima tredemølle for første gang, og jeg må si hun imponerer den vofsen. Tar det meste på strak arm, og er villig til å prøve alt som er nytt og gøy.

Husker jeg så tredemølle for hund på en verdensutstilling for mange år siden, og tenkte: ja da de gale har det godt, late mennesker som ikke gidder å mosjonere hundene sine.

Og jeg ser jo at det har økt i popularitet, heldigvis er det enda så dyrt at ikke hvermansen har det.

Hundehallen her hos oss har kjøpt inn, og en kan leie mølla for 100 kr timen.

Vi fikk tilbud om å komme på et foredrag om tredemølle og hvordan bruke den av en fysioteraput på hund. Og det var et fint foredrag, med fine tips og hva en burde huske på. Og hva skal bruke en tredemølle til- som et supplement!!

Hva en tredemølle fint kan brukes til:

Oppvarming- genialt å varme opp litt på tredemølla før en skal ut på harde økter, enten sykle, kickbicke, agility osv.

Kan også brukes til nedvarming.

Man kan bruke den som supplement til hunder som trenger litt ekstra, hunder i opptrening, hunder som skal slanke seg litt, hunder som trenger å få bedre kondis, intervalltrening er den god til.

Men er viktig å ikke  bruke den som ENESTE mosjon, eller fordi en ikke gidder å trene/ gå tur med hunden sin.

Jeg tror også det er lite fare for skader ved bruk av tredemølla- hvis en bruker hode litt da.

Personlig kommer jeg til å bruke den fremover til å kjøre intervaller på Prima, noe som er vanskeligere når det er masse snø, og veldig glatt ut. Jeg vil også bruke den for å kjøre henne i trav ganske fort, så hun får strekt godt ut. På vinteren blir det mye tripping pga glatta eller bomping i snøen.

Jeg synes dette er en grei ting, som man ikke skal misbruke. Man skal ikke sette bikkja på mølla, og lese en bok( den tanken hadde jeg, himla greit med multitasking lissom)

Eller slippe å gå tur( ja det sitter litt hardt å gå tur noen ganger)

Jeg kommer definitivt til å prøve den igjen, og trolig bruke den noen ganger til det jeg har beskrevet ovenfor.

PS: det er lurt å være to de første gangen dere prøver, for det er litt av hvert å holde styr på: styre farten, hunden i riktig posisjon, belønne på riktig plass osv. Og hold på i korte og lystbetonte økter i begynnelsen. Det vanskeligste viste seg å være fartsendringer.

Dette er i mine øyene skrekkeksempel på feil bruk av mølle. Hunden er bundet, så den kan ikke komme seg bort. Den løper i samme vinkel på tredemøllen hele tiden, noe som over tid ikke er bra. Virker ikke som det er mulig å varierer vinkelen på mølla.

Vi fikk se på mølla vi kan bruke, det så jommen ikke ut som store helningen, men det var mer enn nok til at hundene måtte jobbe på et helt annet vis. Filmen under er ikke bra.

Under her er det en grei video om tredemølle. Jeg synes dog, den kanskje tredemøllen er litt kort, men det kan være vinkelen. Pass på at tredemølla er så lang, at hunden kan strekke seg godt i hurtig trav.

Ellers fin film. Bruk god tid på å introdusere mølla, det sies at en trenger enn 4-6 ganger før hunden er så komfortabel at en kan begynne forsiktig trening.

Dere må gjerne prøve, det er gøy, og det er mentalt slitsomt for hunden, og det er miljøtrening.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.