Nye rallyreglementet er her!!

Og det er ganske store forandringer som er kommet:)

Her er noen forandringer som jeg har plukket ut, og som jeg synes er verdt å nevne. Synes alle burde lese det nye reglementet, så vet dere hva som venter dere, slipper å synse og lure på ting.

Banevandring: Deltagere får 10 minutter til å gå banen uten hund før konkurransen starter, de har da anledning til å stille dommer spørsmål. Dersom det er flere enn 20 startende deltakere skal briefingen deles, slik at maksimalt 20 går banen samtidig.

Jeg synes at 20 personer på banen samtidig er et skikkelig mas. Men sånn er det nå bare.

Repetisjon av øvelser:

I Elite får man nå en reptitisjon, men den medfører automatisk HT-høyt trekk som er 10 poeng. En får HT i alle klasser på siste repetisjon.

Den er grei, tror kanskje diskprosenten går ned, og man får flere med andre premieringer.

Høyreføring i klasse Elite.

Dersom banen inneholder sidebytteskilt, kan 0-5 øvelser som vanligvis utføres på venstre side komme etter et sidebytteskilt. Det kan max være fem øvelser utført på høyre side av fører totalt i banen. Alle øvelser utført på høyre side, regnes som klasse Elite øvelser. Øvelser som defineres som kjegleøvelser: spiral,8 tall fristelse, enkel og dobbel slalom kan ikke brukes i h.føring. Dette gjelder også springmarsj og sakte marsj.

Dette er nytt, spennende og utfordrende- det betyr at alle skilt fra alle klasser kan bli h.føring utenom de som er nevnt. Dette blir sprekt. Her blir det kjempeviktig å lære inn en grundig høyreføring..

Kommunikasjon fra fører til hund:

Småprating og ros er lov, men dersom dommer oppfatter rosen som et forsøk på å unngå kommandering feks snusende hund skal det dømmes DK.

Det er lov med både verbal og tegnkommando men de skal være korte

Her blir det spesifisert at det skal være korte kommandoer, og trolig skal det gjelde for alle klasser. Igjen føler jeg at dette blir veldig opptil hver dommer hva de kan dømme for- og at det kan bli ulikt. Vi får se.

Høyt trekk: 10 poeng

Repetisjon nr 5,3,2 eller 1 i klassende gir i TILEGG til repetisjon også høyt trekk.

Fører  løper i banen unntaket er  hinderøvelser og øvelser som inneholder springmarsj.

Fører teller feil steg i øvelser der steg skal telles

Øvelsen gjøres ikke under marsj

Hunden flytter på matskål/fristelser

Sidebytter under transporter ved all høyreføring

Kommandering hardt og truende

Det er også blitt 5 poeng trekk for fører som korrigerer eller kommer med negative utsagn.

 

Det er blitt ganske mye strengere ja. Skal bli spennende så se hvordan dette arter seg.

 

Nye skilt: HUSK alle kan komme i Elite med høyreføring:) Bortsett fra de som er nevnt ovenfor

201 8-talls fristelse

Kjegleøvelse. To kjegler, en matskål med godbiter og en leke på samme størrelse som måtskål plasseres i en ruteformasjon.

 

218-snurr

Valgfri øvelse. Hunden skal på førers kommando snurre og komme inn igjen på plass. Så forsetter ekvipasjen videre til neste øvelse. Det er valgfri snurreretning, og det er valgfritt om øvelsen gjøres under marsj eller på stedet, men hunden skal ikke sette seg.

219- Direkte dekk

Stasjonær øvelse. Hunden kommanderes direkte i dekk, og fører stopper. Direkte fra dekk kommanderes fører hunden til neste øvelse.

220 og 221- Direkte dekk Venstre  eller høyre

Stasjonær øvelse. Hunden kommanderes i direkte dekk, og fører stopper. Direkte fra dekk svinger fører til venstre/høyre og kommanderer hunden til å gå på plass til neste øvelse.

222- Rett tunnel

Hinderøvelse. Tunnelen er ca 3 meter lang, og skal ligge rett. Fører kan sender hunden 2 meter før hinderet. Fører kan løpe for å nå igjen hunden. Hunden skal tilbake på plass etter tunnelen

Øvelser i sakte marsj og springmarsj

I klasse 3 kan maksimum tre flytende øvelser fra kl 1 gjøres i sakte marsj og eller i springmarsj. Dette startes og endes med temposkifteskilt. Øvelsene regnes da som klasse 3 øvelser.

Sidebytteskilt i klasse tre skal  alltid følges av et nytt sidebytteskilt eller målskilt!

314- Sitt- 1steg direkte stå- 2steg direkte sitt-3steg direkte dekk

stasjonær øvelse. Ekvipasjen gjør holdt, hunden setter seg i utgangstilling. Fører tar et steg fremover og kommanderer stå, fører tar to steg og kommanderer sitt, tre steg og kommandere dekk. Direkte fra dekk kommanderes så hunden videre til neste øvelse.

315- sidebytte synkront venstre

under marsj øvelse. Under marsj gående på førers venstre side, skal hunden på kommando vende 180 grader mot venstre, samtidig som fører gjør en tilsvarende venstrevendig. Hunden ender da opp på høyre side av fører. Øvelsen kan kun brukes ved venstreføring.

316- sidebytte synkront høyre

Samme som ovenfor bare motsatt vei.

319- sitt-sidebytte-sitt.

Stasjonær øvelse. Fører gjør holdt, hunden sitter, hunden kommanderes til å bytte side og inn i ny sitt. Det er valgfritt om hunden bytter side foran eller bak fører. Hunden går på fører v/h side.

I klasse tre og Elite kan max tre flytende øvelser fra kl 1 gjøres i sakte marsj og i eller springmarsj. Dette startes og endes i temposkifteskilt. DISSE øvelsene KAN IKKE komme i kombinasjon med høyreføring.

402- Sitt under marsj- gå rundt

Under marsj øvelse.Under marsj kommanderes hunden i sitt. Fører forsetter rundt hunden, og kommanderer deretter hunden med seg fra direkte sitt.

404- 360 grader rundt fører

Under marsj øvelse, under marsj kommanderes hunden til å gå foran og rundt sin fører.

Dette er litt av det som står i det nye reglementet. Les det gjerne nøye, og kos deg med all den gøye treninga du skal ha fremover. Jeg gleder meg til å teste ut alle disse nye tingene.

Men først må jeg lære inn det vi allerede har:)

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.