Raser

Det er jo alltid det med når en skal ha ny hund. Skal en ha rase eller ikke?

Jeg vil ha rase, jeg har hatt flere blandingsbikkjer. Både fine, dårlige, syke og friske. Det finnes bra blandingshunder, og det finnes dårlige- min erfaring at det er mye vanskeligere å vite hva en får, og hva som ligger bak. jeg har ikke vært veldig heldige med mine blandinger.

Så jeg har alltid hatt lyst på renraset hund, pga flere grunner. Jeg kan lese meg opp på linjer, tall, og historie på rasen. En kan også finne ut mye om oppdrettere- hva de liker, hvordan de ser rasen, hva de vektlegger, hva som er viktig for de. Jeg har brent meg på renrasede hunder også, det finnes mye rart der ute. Og det finnes gode folk som blander raser, og gode folk som vil gjøre det beste for rasen.

En må selv sette seg opp punkter for hva som er viktig, hva som er dine hovedpunkter, hva du vil vektlegge. Der vil alltid bli svakheter og styrker i hver hund- men en kan med mye informasjon gjøre det lettere å styre i riktig retning. Jeg er helt klar over at ingenting er sikkert, men jo mer vi vet- jo lettere er det å ta en god beslutning.

Derfor er jeg opptatt av linjer, bruk, hva de parres med, hva som ligger bak- fordi jeg vil ha mest mulig informasjon. Jeg må også vite hva som er mest gunstig for hver rase, og for meg som hunde eier.

Det finnes forskjellige ting jeg vil vektlegge på forskjellige hunderaser.

I neste innlegg skal jeg skrive litt om raser jeg liker, evt ikke skal ha. Litt for å rydde opp i mitt eget hode, og litt for å se om jeg går glipp av noe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.