x-dog vest, produktomtale

Jeg husker jeg så dette for vel to-tre år siden, og stusset over hva det var. Jeg var også litt sånn- å ja det er for de som driver med sånne bullehunder og weightpulling osv.

Så fikk jeg skadet hund, og begynte å vurdere flere måter å få trent ho på. Så igjen kikket jeg på disse vestene, spurte flere folk og utdannet fagpersonel hva de synes.

De fleste hadde ikke vært borti det, og hadde lite erfaring med det. De fleste mente at kløv var et bedre alternativ.

Som alle sikkert har fått med seg, så gir jeg meg ikke så lett. Så jeg begynte å følge folk på ulike forum for å høre og se hva de mente om vesten. De var ulike reaksjoner:

Den hemmet skuldrene

Den var uproposjonelt bygget, så det ble feil belastning

Den var lite utprøvd, og visste lite om hva som ville skje med muskulatur på lang sikt.

Den bygget muskler veldig bra

Den var lett å bruke

Den hemmet ikke skuldrene

Den ble brukt til alt fra: bedre kondis, fjerne vekt, bygge muskler, bygge utholdenhet, bygge styrke.

I USA er dette kjent og testet i noen år nå, og jeg har lett men ikke funnet noe særlig negativt. Det har vært noen som mener at remmen foran hindrer skulderaksjon, men det har som regel løst seg med en størrelse som passer bedre.

Mine grunner for å vurdere og teste selen var:

De fleste fagfolk synes det var veldig positivt at jeg brukt kløv

Jeg har selv småplager, og kropp som ikke spiller på lag- da er det greit å få noe som kan hjelpe med å korte ned turer men allikavel gjør de slitne.

Kløv er veldig bra, men det er pakking(nøye)det er påsetting(nøye), de kan ikke gå løs i visse typer terreng, og den blir våt- da blir alt vått.

Jeg likte ideen om at jeg kunne bruke noe for å bygge muskler, og styrke kroppens kjerne uten kløv eller svømming.

Vesten kan også brukes til løping i vann(svømming frarådes, eller vis mye aktsomhet)

Jeg ville gjerne bruke noe som Prima kunne ha på seg, bruke og være løs i terrenget. Kløv er ikke tilrådelig i full fart med ulendt terreng, busker, trær,steiner osv. Kjetting er jo i verste fall svært farlig. Vekt på beina faller fort av. Så jeg synes dette virket som en veldig spennende ide.

Jeg leste mer, jeg søkte masse rundt for å finne ut hvem som solgte osv- og ønsket meg det i bursdagspresang… heldigvis så var min familie så fin at de kjøpte til meg. De har vel skjønt at jeg er uhelbredelig når det gjelder hund.

Jeg har nå brukt den sju ganger, og ja det er svært lite- kommer derfor en updatering litt senere.

+den har 8 lommer å fylle vekt i, her er det svært viktig å fylle jevnt.OBS- jeg skal innrømme at jeg ikke har vekt foran, bare i midtdelen. Jeg har etterhvert fylt i vekt foran, det var fordi hun er vant til kløv som ikke har noe foran.

+den har ikke virket hemmende på Prima, og om den hemmer litt så er det ikke så farlig. Den er sjeldent på mer en 60 min av gangen.

+den fungerer supert å ha på i terrenget, de første gangene hadde jeg bånd på- for å lære kroppen hennes at den må kompensere for vekten- det har hun nå fint lært seg

+den er enkelt å ta av og på

-lommene er små, og nå med 5% vekt er de nå fulle av sand, usikker på hva jeg skal bruke som vekt for mer tyngde. I andre land bruker de amunisjon og blykuler- vet ikke helt om det er lurt.

-jeg føler den er kanskje litt stor, det hjalp med få vekt i.

Jeg bestilte limegrønn som var under produksjon, og det tok sin tid før jeg fikk den. De finnes i flere farger, og i flere størrelser.

Det finnes også andre ting en kan bestille som fallskjerm/løpeskjerm??, poser til trekk osv.

Søk de opp på FB: x-dogvest

De har også egen nettside:

https://xdogvest.com/

De er også på instagram.

Jeg er fremdeles i utprøvingsfasen, og må teste enda mer. Men pr nå er jeg positiv, og kommer til å bruke den jevnlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.